Damgolfen

Damgolfen - Tisdagsgolf på Skinnarebo

Tisdagstävlingen är öppen för alla damer (gäster betalar greenfee, inga greenfee-checkar gäller då det är en tävling).

Starttid är mellan 15:30 - 17:30 och anmälan sker via Golf.se

Vi lovar dig att du blir väl omhändertagen och det är ett perfekt tillfälle att lära känna andra spelare i klubben.

Har du frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att kontakta någon av oss i Damkommittén.

Damgolf 2022

Vi har flytande klassindelning i A och B‐klass. Spelformen är slaggolf.
Om vi är färre än 16 deltagare så blir det endast en klass.

Startavgift är 50 kr när vi spelar 18 hål, 25 kr när vi spelar 9-hål (betalning via Swish). Segraren i varje klass vinner ett presentkort (Shopen Skinnarebo) till ett värde av 150 kr vid spel över 18-hål, 100 kr vid spel över 9-hål. Tvåan och trean  i varje klass samt närmast hål eller linjen vinner golfbollar.

Varje gång man är med får man 1 deltagarpoäng, och placering 1-10 får poäng från 10 ner till 1 poäng. Vid säsongens slut summerar vi poängen och uppmärksammar de som är på placering 1-3 lite extra. Slutresultat 2022 finns under Totalställning

Om man gör en Birdie så fyller man i en Birdiefågel och sätter upp i "trädet" inne i damernas omklädningsrum.

Vid kraftigt oväder kan det hända att vi tar ett beslut att ställa in eller enbart spela 9 eller 11 hål.

Obs, vi måste släppa igenom om efterföljande boll trycker på – håll koll bakåt. Om vi ligger efter föregående boll så måste vi försöka ”ta ikapp” så att det blir ett bättre flyt.

Eclectic

Running eclectic  2022

Vår Running Eclectic-tävling (eclectic  betyder välja ut) pågår under hela vår tävlingssäsong 2022 (tisdagar).

Anmälan görs genom att fylla i namn på den tavla som kommer sättas upp i damernas omklädningsrum. Tävlingsavgiften är 100 kr, swishas till nr angivet på tavlan, märk betalningen med Eclectic. Vi kommer fylla i det handicap ni har vid tävlningsstart.

Hur går det till? Vid våra tisdagstävlingar väljer ni att ”låsa” resultat på respektive hål. Det är bruttoresultatet som skrivs in på tavlan då hålet låses. Låsta hål kan inte ändras. Det är tillåtet att registrera flera hål vid samma tävlingstillfälle. Om det efter sista tisdagsrundan inte är ifyllt på något av hålen blir resultat +5 över par.

Spelare med högre Hcp än 36, spelar på Hcp 36.

Efter sista tisdagsrundan för säsongen kommer vi se vad ert hcp är och fylla i det på tavlan. Sedan slår vi ihop ingående Hcp med utgående Hcp, delar detta med 2 för att få fram ett genomssnitts Hcp. Detta genomsnitts Hcp reducerar vi med hälften och ser efter vad detta ger i erhållna slag. Ditt resultat för Ecleciticen, d v s de slag du haft totalt minskar vi sedan med de framräknade erhållna slagen. Detta är något som vi  i Damkommittén gör - ni behöver bara fylla i er bruttoscore under säsongen :).

Lägsta resultat vinner, vid lika resultat vinner den som har lägst erhållna slag i hcp.

Fördelning av pris sker enligt principen 50 % / 30 % / 20 % till placering 1-3. Inbetalda startavgifter utgör prissumman.

Prisutdelning sker i samband med säsongsavslutningen. Slutresutlat 2022 finns under Totalställning

Avslutningstävling

Efter sista rundan för säsongen kommer det att spelas en avslutningstävling lördagen den 24 september. Alla damer i klubben är välkomna att vara med i avslutningstävlingen. Efter tävlingen äter vi middag samt har prisutdelning (plats meddelas senare).

Anmälan och scorekortshantering

Anmälan sker på Golf.se - mina sidor. Vid anmälan väljer man tidig eller sen starttid och beroende på hur spelarna för respektive spelomgång har valt så varierar brytpunkten mellan sen och tidig start från gång till gång.

Lottning sköts av damkommittén. På speldagen hämtas scorekortet i damernas omklädningsrum och betalning görs samtidigt med Swish.
Efter rundan så läggs scorekorten i brevlådan i omklädningsrummet.

Om du har några frågor om lottning, starttider eller annat så kontakta damkommittèn. Kontaktuppgifter hittar du under Damkommittén

Golfresor

27-28 maj 2023, har vi en golfresa till Öijared, se mer information under Resor.

Seriespel Småland

Under 2022 har vi inga Damlag anmälda till seriespel.

Medlemsmeny

Design and copyright by 1002.se